Gmina Przywidz - wersja archiwalna
 
Wyszukaj w serwisie
 
 
 
 

 
Strona główna

 

Gmina Przywidz - wersja archiwalna

Menu podmiotowe





 
Wrota Pomorza 
 
Biuletyn Informacji Publicznej 
 
Gminy Pomorza 
 
Przywidz 
 
Zamówienia publiczne i ogłoszenia


Szczegóły przetargu


Informację udostępniono: 01.10.2008 09:19:07


Data ogłoszenia przetargu: 2008.09.19
Data otwarcia ofert: 2008.09.29


Skrótowa treść zamówienia

Świadczenie usług gastronomicznych dla Zespołu Szkół w Przywidzu - woj.pomorskie


Właściwa treść zamówienia

nr ogłoszenia 227923-2008

Przywidz, dnia 19.09.2008

 

OGŁOSZENIE

O PPRZETARGU NIEOGRANICZONYM

CPV 55.52.31.00-3

 

 
 
 

 

Sekcja I : Zamawiający

 

 

I. 1) Nazwa i adres:

Gmina Przywidz

ul.Gdańska 7, 83-047 Przywidz

woj. pomorskie

tel. 058 6825146 fax. 058 6825225

www.przywidz.pl

 

Sekcja II : Przedmiot zamówienia

 

II. 1) Opis:

 

II. 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Świadczenie usług gastronomicznych dla Zespołu Szkół w Przywidzu - woj. pomorskie.

 

II. 1.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

 

II. 1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:

3.2 Wymagania stawiane wykonawcy : W Zespole Szkół w Przywidzu będzie korzystać ze stołówki ok. 200 uczniów. Liczba korzystających ze stołówki uczniów może zmieniać się okresowo, ze względu na nieobecności itp.

3.2.1 Wykonawca dla przedszkolaków przygotuje(dostarczy) codziennie posiłki o ustalonych porach dnia: - śniadanie 08.30 - 09.00 - obiad 11.50 - 12.40 - podwieczorek 14.30

3.2.2 Obiady dla uczniów z oddziałów 0 - III przygotuje(dostarczy) w godzinach: - 11.20 - 11.45

3.2.3 Obiady dla uczniów szkoły podstawowej w budynku przy ul. Uhlenberga przygotuje(dostarczy) w godzinach: - 11.55 - 12.15

3.2.4. Obiady dla uczniów gimnazjum przygotuje(dostarczy): - 11.40 - 11.55

3.2.5. Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów, zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach Ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2005r. Nr 31, poz. 265 i późn. zm.)

3.2.6. Przygotowane posiłki będą wydawane przez Wykonawcę. Wykonawca zajmuje się myciem i wyparzaniem całości kompletu wydanych naczyń i sztućców.

3.2.7. Wykonawca udostępni płatne posiłki pracownikom Zespołu Szkół w Przywidzu.

3.2.8. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu zgodnie z zasadami żywienia opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać określone przez Instytut zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze t.j. białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne.

3.2.9. Jadłospis winien być przedstawiony z tygodniowym wyprzedzeniem do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić Zamawiającego.

3.2.10. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościowo-wartościową wydanych posiłków z podziałem na poszczególne typy żywienia tzn. przedszkolny i szkolny. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji.

3.2.11. Wykonawca zobowiązany jest utrzymać w skali miesiąca wartość produktów spożywczych zużywanych w procesie technologicznym określoną w umowie jako (wsad do kotła) w kwocie nie niższej od 2,50 zł za obiad dla uczniów szkoły i gimnazjum oraz 4,50 zł za śniadania, obiady i podwieczorki dla przedszkolaków.

3.2.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do dokumentacji źródłowej np. faktur zakupu, kartotek magazynowych itp.

3.2.13. Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym przez Zamawiającego posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy.

3.2.14. Oferta umożliwia wynajęcie przez Wykonawcę od Zamawiającego pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem o łącznej powierzchni 55 m²: - Na wymienioną powierzchnię składa się: Kuchnia główna - 32,5 m², magazyn żywności - 12,5 m², magazyn podręczny - 5,0 m² i zmywalnia 5,0 m² - Wyposażenie zaplecza kuchennego stanowią : 2 patenie elektryczne, taboret gazowy, zmywarka do naczyń, 2 duże zamrażarki, lodówka duża, 2 stoły garmażeryjne, szafa na talerze i zlewy 2-komorowe. Obowiązkiem Wykonawcy jest dokonanie wizji lokalnej pomieszczeń i wyposażenia kuchni przed złożeniem oferty.

3.2.15. Za wynajem od Zespołu Szkół w Przywidzu pomieszczeń o powierzchni 55 m² Wykonawca zapłaci miesięcznie: 200,00 zł. netto powiększoną o 22% podatku VAT. Kwota brutto wyniesie: 244,00 zł. W cenę wliczone są stałe elementy wyposażenia kuchni.

3.2.16. Wykonawca zobowiązany jest samodzielnie zgłosić właściwemu organowi powstanie obowiązku podatkowego od nieruchomości za przedmiot najmu oraz opłacić go bezpośrednio na rzecz organu podatkowego.

3.2.17. Wykonawca uiści dodatkowe opłaty Zamawiającemu za: - Energię elektryczną według wskazań podliczników i aktualnych stawek ustalanych przez dostawcę energii. - Wodę, ścieki według wskazań podliczników i aktualnych stawek ustalanych przez Radę Gminy Przywidz. - Ryczałt za ogrzewanie wynajmowanych pomieszczeń w wysokości 57,38 zł netto miesięcznie do której dolicza się podatek VAT 22% , łącznie 70,00 zł. brutto. - Wywóz nieczystości stałych, opłata w wysokości 70 zł brutto miesięcznie. Wykonawca jest zobowiązany do założenia na własny koszt podliczników. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany wysokości opłat za dostarczane media w przypadku zmian ceny dostaw mediów przez dostawców lub w przypadku zmiany wysokości stawek opodatkowania sprzedaży mediów podatkiem VAT. 

3.2.18. Wykonawca odpowiada za wynajmowane urządzenia i naczynia, dokonuje niezbędnych napraw na własny koszt i uzupełnia na bieżąco braki w wynajmowanych zasobach, jeśli występują.

3.2.19. Wykonawca zapewnia we własnym zakresie pozostałe, oprócz wynajmowanych, urządzenia i naczynia niezbędne do wykonywania usługi.

3.2.20. Na wykonawcy spoczywa obowiązek dostosowania kuchni i przestrzegania wymogów Sanepidu i HACCP. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenie kontroli Sanepidu.

3.2.21. Punkty 3.2.15 - 3.2.17 i częściowo 3.2.20 dotyczą wykonawcy spełniającego warunki zawarte w punkcie 3.2.14.

3.2.22. Rozliczenia finansowe z wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych (po zakończeniu miesiąca kalendarzowego) na podstawie rozliczeń wydanych posiłków. Będą się one odbywały według wzoru: Cena brutto 1 obiadu (wynikającego z oferty wykonawcy) x ilość wydanych w danym miesiącu. Cena brutto 1 śniadania, obiadu i podwieczorku (wynikającego z oferty wykonawcy) x ilość wydanych w danym miesiącu. Obowiązkiem wykonawcy jest dokonanie wizji lokalnej pomieszczeń i wyposażenia kuchni.

 

II. 1.4 Wspólny Słownik Zamówień (CPV):

55.52.31.00-3

 

II. 1.5 Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:

Nie

 

II. 1.6 Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:

Nie

 

II. 2) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania:

Okres w miesiącach : 12

 
 

 

 

Sekcja III : Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

 

III. 1) Warunki dotyczące zamówienia:

 

 

Informacje na temat wadium:

8. Wymagania dotyczące wadium

8.1 Warunkiem przystąpienia do przetargu jest wniesienie wadium w wysokości: 3000,00zł.

8.2 Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: - pieniądzu, - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym. - gwarancjach bankowych, -gwarancjach ubezpieczeniowych, - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r nr 42 ,poz.275).

8.3 Wpłatę wadium w pieniądzu należy dokonać przelewem na konto BS Pruszcz Gdański 59833500030112371220000013 W przypadku, jeżeli do godziny 09:00 dnia 29.09.2008 r. nie wpłynie wymagana kwota wadium na konto zamawiającego, będzie to oznaczało, że wadium nie zostało wniesione. Zamawiający przechowuje wniesione wadium na rachunku bankowym.

8.4. Wadium w jednej z wymienionych w punkcie 8.2. form (dokument w oryginale), lub dowód wpłaty wadium na konto zamawiającego należy dostarczyć do sekretariatu w siedzibie Zespołu Szkół w Przywidzu, ul. Szkolna do dnia 29.09.2008r. do godz. 09:00

8.5. W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniężna, termin ważności wystawionego dokumentu powinien być zgodny z terminem związania ofertą, tzn. rozpoczynać się najpóźniej w dniu 29.09.2008r. a kończyć najwcześniej w dniu 29.10.2008r.

8.6. Dokument o którym mowa pod poz. 8.5. winien zawierać zobowiązanie gwaranta do bezwarunkowej zapłaty wadium zamawiającemu w następujących przypadkach : - wykonawca odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie. - zawarcie umowy stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Niespełnienie powyższych wymogów skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy.

 

III. 2) Warunki udziału:

 

Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:

5. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz sposób oceny ich spełnienia W prowadzonym postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art.22 ust.1 ustawy .

Zamawiający uzna, że powyższe warunki zostały spełnione, jeżeli wykonawca :

a) wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia co najmniej 2 usługi w zakresie wykonania usług gastronomicznych o wartości jednostkowej równej lub większej od 40 000 zł. brutto.

b) nie podlega wykluczeniu z postępowania na podst. art.24 ust.1 i 2 ustawy . Ocena spełnienia tych warunków zostanie dokonana na podstawie oceny załączonych do oferty oświadczeń i dokumentów.

 

Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:

6. Wykaz oświadczeń i dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.

W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wykonawcy powinni dołączyć do oferty:

6.1.odpisane oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy oraz pozostałe oświadczenia zawarte w ofercie .

6.2.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej. wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert .

6.3 aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio ,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert .

6.4 wykaz wykonanych usług w zakresie wykonania usług gastronomicznych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zgodnie z pkt. 5a warunków udziału w postępowaniu (w tym celu należy wypełnić zał. nr 5 do wzoru oferty oraz dołączyć dokumenty potwierdzające wykonanie usług z należytą starannością).

6.5 polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej z tytułu świadczonych usług żywieniowych, w tym także z tytułu produktu obejmującego zatrucia pokarmowe.

 

Sekcja IV : Procedura

 

IV. 1) Tryb udzielenia zamówienia:

 

IV. 1.1) Tryb udzielenia zamówienia:

Przetarg nieograniczony

 

IV. 2) Kryteria oceny ofert

 

IV. 2.1) Kryteria oceny ofert:

Najniższa cena

IV. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:

Nie

 

IV. Informacje administracyjne

 

 

IV. 3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przywidz.pl .

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:

Zespół Szkół w Przywidzu, 83-047 Przywidz, ul. Szkolna 1.

 

IV. 3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:

29.09.2008 godzina 09:00

Miejsce:

Zespół Szkół w Przywidzu, 83-047 Przywidz, ul. Szkolna 1, Sekretariat.

 

IV. 3.5 Termin związania ofertą:

Okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ogłoszenie o przetargu

SIWZ

 

 
 
 

 

 

 


 
 

 

 

Dotyczy : postepowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na :

"Świadczenie usług gastronomicznych dla Zespołu Szkół w Przywidzu - woj. pomorskie."

 

 
 

 

 

    Na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - nie zlożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu - Zamawiający unieważnia postępowanie o udzieleniu zamówienia publicznego na w/w zadanie. 







Wytworzył(a)/Odpowiedzialny(a):
Arkadiusz Klein

Wprowadził(a):
Arkadiusz Klein

Zatwierdził(a):
Arkadiusz Klein









Liczba odsłon: 126